GD Mesto Ljubljana, Gasilci 112, prostovoljno gasilsko društvo, gašenje požarov, pomoč
Gasilsko društvo Ljubljana mesto
OSNOVNI PODATKI

GASILSKO DRUŠTVO LJUBLJANA MESTO
POLJANSKI NASIP 42
1000 LJUBLJANA

Tel.: +386 1 430 1041
E-pošta:

Davčna: SI26522870
Matična: 5199824000

Uradne ure: čet. 19:00-21:00
O nas


Pozdravljeni!

Naj se vam predstavimo.

Smo prostovoljni gasilci, ki v Mestni občini Ljubljana opravljamo gasilsko dejavnost na območju četrtne skupnosti Center. Nahajamo se na Poljanskem nasipu 42 (pri Cukrarni). Naše gasilsko društvo deluje pod imenom GASILSKO DRUŠTVO LJUBLJANA MESTO in je bilo ustanovljeno leta 1870. V društvo je včlanjenih nekaj čez 45 članov in članic, od katerih je 35 operativnih gasilcev. Vsi se zavedamo svojega poslanstva pomagati sočloveku ob nesreči, saj nesreča ne počiva in če v njej nisi sam je lažje.

Za zagotavljanje in vzdrževanje strokovnosti za operativne naloge s področja gašenja in reševanja imamo vsak četrtek vaje, ki se začnejo ob 19.00 uri z zborom in branjem povelja. Prav tako se redno udeležujemo izobraževanj, tečajev in strokovnih seminarjev, ki jih organizirata Gasilska zveza Ljubljana in Gasilska zveza Slovenije.

Poleg tega pa organiziramo tudi družabna srečanja in izlete ter strokovne ekskurzije tako za naše člane kot za njihove družinske člane, saj se zavedamo, da so oni tisti, ki nam stojijo ob strani, ko svoj čas namenjamo izobraževanju oziroma izvajanju gasilskih nalog. Posebno pozornost namenjamo mladim. Zato jih velikokrat obiščemo v šolah in vrtcih kjer z veseljem predstavimo naše delo in razkažemo opremo.

Če tudi sami želite pomagati v trenutkih ko sočlovek potrebuje pomoč, se naučiti kako si sami pomagati oziroma ravnati v primeru požara oziroma druge nesreče ali se s tem le seznaniti ter razširiti svoje obzorje, vas vabimo, da se nam pridružite. Kontaktirajte nas preko e-maila z veseljem vas bomo sprejeli medse.

Ponudimo vam lahko adrenalinska druženja, odličen izkoristek vašega prostega časa, krajšanje vašega spanca, prijetne urice ob prostih večerih ter še več.

Z gasilskim pozdravom "Na pomoč"

Poveljnik
Marjan Kirič
Gasilsko društvo Ljubljana mesto, Poljanski nasip 42, 1000 Ljubljana | Tel.:+386 1 430 1041
Izdelava spletnih strani - 1A INTERNETIzdelava spletnih strani: