GD Mesto Ljubljana, Gasilci 112, prostovoljno gasilsko društvo, gašenje po�žarov, pomoč
Gasilsko društvo Ljubljana mesto
ARHIV INTERVENCIJ

Intervencije v letu 2015število intervencij 21
število sodelujočih /
število opravljenih ur na intervenciji / ur
najdaljša intervencija / ur
mesec z največ intervencijami /
mesec z najmanj intervencijami /


Spisek intervencij z kratkimi opisi:

Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
25. 12. 2015

Nekateri člani so bili še v gasilskem domu, ko smo prejeli poziv za stanovanjski požar na Trubarjevi ulici. V tretjem nadstropju je gorel venček. Ker lastnika ni bilo doma, smo vlomili v stanovanje in pogasili začetni požar.


Drugi požari v naravo oz. na prostem
25. 12. 2015

Ob 19:46 smo prejeli obvestilo o požaru smeti na Bohoričevi ulici. Manjši požar so pogasili gasilci GBL.


Požari na sredstvih cestnega prometa
1. 12. 2015

Prvega decembra smo posredovali pri požaru avtomobila v podzemni garaži bloka na Kolodvorski ulici. Z gasilci GBL smo pogasili požar, prezračili garaže in blok ter nudili razsvetljavo policiji.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
14. 11. 2015

Malo pred 23h smo bili aktivirani na večji stanovanjski požar na Metelkovi ulici. Gorelo je v drugem nadstropju in del balkona v tretjem. V objektu je bilo ujetih več oseb, ki smo jih rešili in predali reševalcem v oskrbo. Požar so pogasile tri skupine. Intervencija je bila zaključena ob 2h zjutraj. Sodelovalo je 21 gasilcev iz GBL in GDLM.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
1. 11. 2015

S piskanjem pozivnika smo bili zbujeni ob drugi uri zjutraj. Sprožil se je dimni alarm v kletnih prostorih poslovnega objekta na Dalmatinovi ulici. Na kraju dogodka smo skupaj z gasilci GBL, poiskali izvor dima. Delo ni bilo enostavno, saj je šlo za precej kompleksen objekt s kletjo v več etažah.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
27. 10. 2015

V popoldanskih urah je prišla prijava za dim v ostrešju na Slovenski cesti. Intervencija ni bila potrebna, saj je šlo za lažno prijavo.


Požari v naravi oz. na prostem
25. 10. 2015

Ob 17.30 smo prejeli poziv, da gori na Poljanski cesti. Intervencija ni bila potrebna, saj je šlo za nadzorovano kurjenje.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
16. 9. 2015

Ob 18:44 je prišla prijava za požar kioska na Tobačni ulici. Gasilci GBL so na kraju pogasili goreč prenosni WC, ki je gorel ob kiosku.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
29. 8. 2015

Ponoči je bil zaznan vonj po dimu na Ilirski ulici. Gasilci GBL so ugotovili, da gre za zažgano hrano. Naš izvoz ni bil potreben.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
16. 8. 2015

Malo pred poldnevom se je kadilo iz stanovanja na Grabljevičevi ulici. Gasilci GBL so odstavili zažgano hrano in prezračili prostor. Naš izvoz ni bil potreben.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
8. 8. 2015

Na Ciril Metodovem trgu je prišlo do manjšega požara in eksplozije zaradi pregrevanja neznane snovi. Gasilci GBL so vlomili v prostor in pogasili goreča vrata. Posredovanje naše ekipe, ki je bila v pripravljenosti z IDA ni bilo potrebno.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
18. 7. 2015

Na Prijateljevi ulici se je ob 8h zvečer kadilo iz zapuščenega objekta. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gorel manjši kup smeti.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
11. 7. 2015

Ob prijavi, da se iz stanovanja na Rimski cesti vidi dim, smo bili aktivirani. Na kraju so gasilci GBL ugotovili, da gori v cvetličnem koritu. Požar so pogasili in naše posredovanje ni bilo potrebno.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
18. 6. 2015

Ponoči je v kuhinji gostilne na Trgu Mladinskih delovnih brigad prišlo do požara. Ob prihodu prvih gasilcev, je bila kuhinja popolnoma v ognju, dim pa se je širil po celotnem objektu. Požar so pogasili gasilci iz GBL, mi pa smo jim pomagali pri prezračevanju in pregledu objekta, saj so bila stanovanja nad gostinskim lokalom zadimljena.
Slike >>


Požari v naravi oziroma na prostem
12. 6. 2015

Okoli 22h smo bili pozvani na požar v naravi. Ob prihodu gasilcev iz GBL na kraj, se je izkazalo, da gre za kurjenje odpadkov in da naše posredovanje ni potrebno. Ogenj so preventivno pogasili.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
20. 5. 2015

Ponoči smo prejeli poziv za požar hiše na Gornjem trgu. Izvozili smo s tremi vozili in 11 gasilci. Gasilska brigada Ljubljana je na kraj prišla s petimi vozili. Interveniranje je trajalo več ur, zaradi starega tipa gradnje in štirih žarišč požara. Na kraju je ostala požarna straža iz GBL.
Slike >>


Tehnična in druga ponoč
19. 5. 2015

Ob pol osmih zvečer smo prejeli obvestilo požaru trgovine na Prešernovem trgu. Na kraju so kolegi GBL ugotovili, da se je sprožila dimna protivlomna naprava. Ker je bilo potrebno le prezračiti prostore, naše posredovanje ni bilo potrebno.


Požari v objektih - Kompleksni industrijski objekti
12. 5. 2015

V Zalogu je zagorelo veliko skladišče podjetja Mercator. Na kraj smo bili pozvani nekaj čez tretjo uro popoldne. Zagotovili smo menjavo za utrujene gasilce in dobavo vode. Na intervenciji smo sodelovali 8 ur z 12 gasilci in 3 vozili.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
25. 3. 2015

Ob 17.44 je na Kersnikovi ulici v Ljubljani zagorelo v kuhinji stanovanja večstanovanjskega objekta, zaradi slabo izvedene električne instalacije. Naš izvoz ni bil potreben, ker je požar gasil že stanovalec, dokončno pa so ga pogasili gasilci GB Ljubljana. Nastala je velika materialna škoda. V enem od stanovanj so reševalci prevzeli v oskrbo otroka, ki se je nadihal dima. V društvu se je zbralo 9 gasilcev.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
21. 3. 2015

V soboto, 20 minut čez eno zjutraj, nas je pozivnik obvestil o požaru stanovanjskega objekta na Vilharjevi cesti. Izvozili smo z vozilom GVC 16/25. Izkazalo se je, da gori samo odeja, zato so požar pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana.


Tehnična in druga pomoč, tehnična in druga pomoč
30. 1. 2015

Ob 10:07 smo prejeli obvestilo o podrtem drevesu na Trubarjevi ulici. Na kraj smo odšli z vozilom 2 in tremi gasilci. Na kraju smo poiskali prijavitelja, ki nas je usmeril na mesto dogodka. Drevo smo razžagali in sprostili dovozno pot.Gasilsko društvo Ljubljana mesto, Poljanski nasip 42, 1000 Ljubljana | Tel.:+386 1 430 1041
Izdelava spletnih strani - 1A INTERNETIzdelava spletnih strani: