GD Mesto Ljubljana, Gasilci 112, prostovoljno gasilsko društvo, gašenje po�žarov, pomoč
Gasilsko društvo Ljubljana mesto
ARHIV INTERVENCIJ

Intervencije v letu 2014število intervencij 24
število sodelujočih /
število opravljenih ur na intervenciji / ur
najdaljša intervencija 4 dni
mesec z največ intervencijami marec, maj
mesec z najmanj intervencijami april, julij, oktober


Spisek intervencij z kratkimi opisi:

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih, požari v komunalnih in drugih zabojnikih
18. 12. 2014

Ob 0:02 smo prejeli obvestilo, da gorijo smeti na Rimski cesti. Ekipa petih gasilcev je izvozila z vozilom GVC 16/25. Z GBL so pogasili manjši kup smeti.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
2. 11. 2014

Ob 14.27 je zagorelo na Prežihovi ulici v Ljubljani na hodniku v tretjem nadstropju stavbe, kjer so prostori Ministrstva za finance. Posredovali smo gasilci iz GD Ljubljana-mesto in GB Ljubljana, ki smo pogasili požar na treh fotokopirnih strojih.


Poplave - poplave meteorne vode
22. 10. 2014

Na prvo lokacijo za črpanje vode smo bili napoteni v sredo ob 2:18. Naša naloga je bila izčrpati vodo iz podhoda na železniški postaji vendar smo še pred prihodom na kraj intervencije naleteli na ujeto vozilo v globoki vodi katero smo izvleki s pomočjo vitla. Nato smo z aktivnostmi črpanja vode, izvleka vozil ter reševanjem premoženja nadaljevali celi dan pozno v noč. Naslednji dan smo večino časa črpali vodo iz garaže na Viču.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
28. 9. 2014

Nekaj čez 7 nas je zbudil pozivnik z obvestilom o požaru smeti na Zaloški cesti. V gasilskem domu se je zbralo 6 gasilcev, vendar izvoz ni bil potreben. Goreli so ogorki v jašku pri novi urgenci.


Poplave - poplave meteorne vode
27. 8. 2014

Zvečer je Ljubljano zajel močan dež. Naše društvo je bilo obveščeno, da teče voda v lekarno na Njegoševi cesti. V gasilskem domu se je zbralo 9 gasilcev, vendar naše posedovanje na tej lokaciji ni bilo potrebno. Po navodilih Gasilske brigade Ljubljana smo ostali še nekaj časa v pripravljenosti, nato pa smo se vrnili domov.


Požari v naravi oziroma na prostem
9. 8. 2014

Ob 13:56 smo prejeli poziv za gorečo travo pri zmajskem mostu. Ker je šlo za manjšo površino, je požar pogasila Gasilska briga Ljubljana.


Požari na prometnih sredstvih
29. 6. 2014

Ob 22:19 smo prejeli obvestilo, da gori vozilo na Poljanskem nasipu. Gasilci GBL, ki so bili prvi na kraju so ugotovili, da gašenje ni potrebno, zato nismo izvozili.


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
6. 6. 2014

Ponoči (2:36) smo prejeli poziv zaradi goreče elektro omarice v SNG Opera. Gorečo omarico v kleti je pogasil varnostnik, GBL je prezračila prostore. Naše posredovanje ni bilo potrebno.


Tehnična in druga pomoč
29. 5. 2014

Ob 20:33 smo prejeli prošnjo s strani občanke za pomoč pri premiku manjšega plovila na Poljanski cesti. Na kraju smo ugotovili, da je bila športna jadrnica zaradi odtujitve njene prikolice premaknjena v neposredni bližino cestišča. Plovilo smo ponovno premaknili na privatno zemljišče. Izvozili smo z vozilom 4 in šestimi gasilci.


Tehnična in druga pomoč
12. 5. 2014

Dopoldne (9:57) nas je sosed obvestil, da mu je veter ponoči odkril del strehe. Nekaj strešnikov je ogrožalo pešce in parkirana vozila. Zavarovali smo kraj dogodka, s pločnika odstranili strešnike ter prekrili okoli 3 kvadratne metre odkrite strešne površine.


Požari na sredstvih cestnega prometa
1. 5. 2014

Ob 5:22 smo dobili obvestilo o požaru osebnega avtomobia na Roški cesti. Člani, ki so bili po prejšnji intervenciji še v društvu, so takoj izvozili. Na kraju so začeli z gašenjem dveh avtomobilov in okoliške trave. Skupaj s kolegi iz GBL smo požar dokončno pogasili. Poleg dveh avtomobilov, ki sta pogorela, je bil poškodovan še en avtomobil in tovorna prikolica.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
1. 5. 2014

S strani GBL smo bili ob 4:30 pozvani zaradi vonja po dimu v hiši na Levstikovi ulici. Gasilci gasilske brigade so na kraju pregledali objekt in ga prezračili. Vzrok dima je bila zažgana hrana. Poleg nas je bil aktiviran tudi PGD Vič. Člani obeh društev smo ostali v pripravljenosti v društvih, ker naše posredovanje ni bilo potrebno.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
19. 3. 2014

Ob 19.01 smo prejeli poziv za požar v Hiši Hospica na Hradeckega cesti. Zagorela je posteljnina v eni iz med sob. Zaposleni so požar pogasili. Gasilci smo prezračili prostore in jih pregledali z IR kamero ter nudili pomoč reševalcem. Oseba, ki je bila v sobi, je bila v požaru poškodovana, zato so jo oskrbeli reševalci ter jo prepeljali v UKC.
Sporočilo za javnost društva Hospic


Požari v objektih - Nestanovanjske stavbe
15. 3. 2014

Ob 1.27 smo prejeli obvestilo, da vandali kurijo na strehi nasproti ZDL - Center na Metelkovi ulici. GB Ljubljana je manjši ogenj pogasila. Naše posredovanje ni bilo potrebno, zato smo bili ob 1:32 preklicani.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
9. 3. 2014

Ob 20.21 smo prejeli obvestilo o stanovanjskem požaru na Resljevi cesti. Gasilci GB Ljubljana ugotovili, da so gorele smeti na balkonu, ki jih je pogasila stanovalka. Naš izvoz ni bil potreben. V domu se je zbralo 8 gasilcev.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
1. 3. 2014

Ob 13.44 smo prejeli obvestilo o požaru Kuhinje na Taboru v Ljubljani. Zaradi napake na električnem štedilniku je zagorelo v stanovanju bloka. Gasilci GB Ljubljana so napravo izklopili iz električnega omrežja ter prezračili stanovanje. Gašenje ni bilo potrebno. Naše posredovanje ni bilo potrebno, zato smo bili ob 13:48 preklicani, v domu se je zbralo pet gasilcev.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
18. 2. 2014

Ob 18:30 smo prejeli obvestilo o zadimljenih prostorih na Metelkovi ulici. Gasilska brigada Ljubljana je na kraju ugotovila, da se je pregrel grelnik za vodo in ga izklopila. Ker se je izkazalo, da gre za manjši dogodek, naše posredovanje ni bilo potrebno.


Požari v objektih - Stanovanjske stavbe
9. 2. 2014

Ob 9:19 je zagorelo v sobi nad kitajsko restavracijo na Masarykovi cesti v Ljubljani. Posredovali smo gasilci GD Ljubljana-mesto in GB Ljubljana, ki smo pogasili požar in prezračili prostore. Inventar v sobi je zgorel v celoti. Na kraju smo bili z vozilom 2 ter petimi gasilci, dva sta ostala v pripravljenosti v domu.


Žled - žledolom
6.2.2014

S posadko štirih gasilcev in vozilom 4 smo posredovali še na še nekaj lokacijah, z deli smo zaključili ob 15. uri.


Žled - žledolom
5.2.2014

Posredovali smo z vozili 1, 2 in 4 ter posadko 14 gasilcev.


Žled - žledolom
4.2.2014

Ob 8:55 smo bili aktivirani zaradi drevesa katero je bilo naslonjeno na elektrovod. Z deli smo nadaljevali do 15:29. Posredovali smo na večih lokacijah širom Ljubljane Na terenu je bila posadka petih gasilcev z vozilom 2.
Slike >>


Žled - žledolom
3.2.2014

Na prvo lokacijo smo bili aktivirani ob 6:48. Aktivnosti smo zaključili malo pred 9 zvečer. Na terenu je delovalo 9 gasilcev z vozilom 1 in 2. Eno od posredovanj je bilo zelo urgentno, saj je veja padla na občana. Več si lahko preberete v članku Žurnal24.
Slike >>


Žled - žledolom
2.2.2014

Ob 10:32 smo bili pozvani na odstranjevanje posledic žleda na območju Ljubljane. Odzvali smo se s posadko 13 gasilcev in vozili 1, 2 in 4. Na terenu smo bili do približno 17:30 ure ter delovali na številnih lokacijah širom Ljubljane. Do 20:15 smo bili v gasilskem domu v povečani pripravljenosti.
Slike >>


Požar v objektih, stanovanjske stavbe
27.01.2014

Ob 19.24 smo prejeli poziv, da gori stanovanje na Igriški ulici. Na kraju se je izkazalo, da je zagorelo v dimniku stanovanjske bloka. Zaradi močno pregretega dimnika je zagorela ob njem montirana klimatska naprava, ki so jo stanovalci začeli gasiti z RGA. Da smo lahko dokončno pogasili požar smo po nadstropjih pregledali dimniška vratca, ter s termokamero določili mesto žarišča in nato z dimnikarsko kroglo očistiti dimnik ter ga pogasili z RGA. Iz našega društva je izvozilo 9 gasilcev z voziloma 2 in 4. GB Ljubljana je na kraju delovala z ekipo vozila 2.
Slike >>


Požar v objektih, stanovanjske stavbe
21.01.2014

Ob 13:44 smo prejeli obvestilo o požaru na Poljanski cesti. Na dogodek se je odzvala GB Ljubljana in mi. Izvozili smo z vozilom 2 in 5 gasilci, en gasilec je bil v pripravljenosti v domu. Na kraju se je izkazalo, da gre za požar kuhinje v drugem nadstropju stanovanjskega bloka.


Gasilsko društvo Ljubljana mesto, Poljanski nasip 42, 1000 Ljubljana | Tel.:+386 1 430 1041
Izdelava spletnih strani - 1A INTERNETIzdelava spletnih strani: